​Οι δηλώσεις Ερντογάν έχουν προκαλέσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης- αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα, μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χθες δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με τη δικαιολογία ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα, με τον Βασίλη Κικίλια να σχολιάζει στο Twitter ότι: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν!Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε»

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δήλωσή του, δείχνει να τα «μαζεύει», εξαπολύοντας με τη σειρά του, πυρά στη ΝΔ και κάνοντας λόγο για «διαγωνισμό ατάκας».

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά την επίσημη μετάφραση.
Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η θέση της χώρας είναι πάγια και σαφής στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών.
Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας. Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της. Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα. Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση».
Τι έγραψε χθες στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ
O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης​ σε αιχμηρό tweet του δήλωσε: «Από το μεσημέρι όλοι γνωρίζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητείται η συνθήκη της Λωζάννης. Στις 7 το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτάται για τις δηλώσεις Ερντογάν και δεν τις γνωρίζει». «Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας σε αυτή την Κυβέρνηση;»
chri.JPG