Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν δίστασε να πάρει αποστάσεις στο σημερινό briefing και να σχολιάσει για την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την στράτευση στα 18, ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης!

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι όσες φορές κι αν υπήρξαν στο παρελθόν διαφορετικές «θεωρήσεις» στο εσωτερικό της κυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (λογικό μέχρι ενός σημείου με δεδομένες τις ιδεολογικές αφετηρίες τους ) η κυβέρνηση τηρούσε επισήμως διακριτική στάση και απέφευγε εκφράσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν σαν «άδειασμα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αυτό έγινε άλλωστε από την τότε κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη ακόμα και στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, παρά την ολότελα διαφορετική σκοπιά κάθε πλευράς. Να φταίει άραγε ότι την πρόταση αυτή ο κ. Καμμένος την διατύπωσε στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη; Αν είναι έτσι, με «ζήλειες» από τον νυν… «σύντροφο» για την συνάντηση με τον «πρώην» μοιάζει περισσότερο…