Σε ανοιχτό «φλερτ» προς το ΠΑΣΟΚ (από το οποίο και προέρχεται) προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι θα μπορούσε «να δημιουργηθεί μέσα από κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».
Όπως πρόσθεσε «απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, οι προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να ενωθεί ο χώρος»!
Κατηγορηματικά αρνητικό στο ενδεχόμενο συνεργασίας ήταν όμως το ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουρουμπλή ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε ότι «η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι πια δεδομένη. Και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα κινήματα βγαίνουμε πολλαπλά κερδισμένοι» και συμπλήρωσε:
«Στον κ. Κουρουμπλή και όσους προτείνουν δήθεν συνεργασίες, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, απαντάμε: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει»!
«Η δυναμική μας ενισχύεται γιατί ξαναχτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αυτοί που προτίμησαν την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας τρέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όσοι γρατζουνάνε την πόρτα της ΝΔ, θα κριθούν από τον ελληνικό λαό» δήλωσε επίσης ο κ. Χρηστίδης.