Με μια δήλωση στην οποία εξαίρει το ήθος και την προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απέτισε φόρο τιμής στον Κωστή Στεφανόπουλο.

«O Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ασκώντας τα καθήκοντα του με ήθος και ειλικρίνεια, ως Προέδρος της Δημοκρατίας, ανέδειξε το κύρος του υπέρτατου πολιτειακού μας θεσμού, κερδίζοντας και διατηρώντας επάξια το σεβασμό των πολιτών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κ. Μητσοτάκης και Κ. Στεφανόπουλος ήταν οι αντίπαλοι εσωκομματικοί «πόλοι» στη ΝΔ για σημαντικό χρονικό διάστημα, με τον δεύτερο να διεκδικεί την ηγεσία το 1984 και να την χάνει από τον Κρητικό πολιτικό (μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Αβέρωφ). Η πολιτική τους σύγκρουση μάλιστα μετά την ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1985, οδήγησε τον Κ. Στεφανόπουλο στην αποχώρησή του από το ίδιο κόμμα και την ίδρυση της Δημοκρατικής Ανανέωσης.