​Ενόψει της κρίσιμης δεύτερης αξιολόγησης αλλά και της αναδιάρθρωσης του χρέους το πολιτικό θερμόμετρο χτυπά κόκκινο. Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ενώ από την αντιπολίτευση θεωρούν ότι δεν είναι παρά προπομπός ενός ακόμη μνημονίου.

Με χρέος και αξιολόγηση η χώρα θα ξεφύγει από την κρίση και θα διαψεύσει την Νέα Δημοκρατία που μιλά για αριστερή παρένθεση υποστηρίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, μιλώντας στην «Αυγή» επισήμανε ότι είμαστε σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Αντίθετη άποψη εκφράζουν από την ΝΔ γιατί όπως λένε έτσι μεγαλώνει το τέρας της ύφεσης.

«Όσο είμαστε σε ύφεση, πάμε προς τα κάτω. Χρειάζεται μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κρήτη όπου βρίσκεται σε περιοδεία υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι παρά ένα νέο μνημόνιο.

«Η όποια διευθέτηση του χρέους που πιθανά να προκύψει και συμβιβασμός ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ θα συνοδευτεί με την πλήρη, την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανασυντάσσει το κόμμα του με δράσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

«Η απογοήτευση του κόσμου για την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ έχει ξεχειλίσει. Τα υπουργικά τους συμβούλια έχουν από όλα: λαϊκιστές, ψεκασμένους, σταλινικούς, γραφικούς και επικίνδυνους γραφικούς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.