​Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR από τους θεράποντες ιατρούς, ο 90χρονος πρώην ΠτΔ «δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες».

Οι δύο βασικοί παράγοντες που επιβαρύνουν την κατάσταση, είναι η ήδη επιβαρυμένη υγεία του και η προχωρημένη ηλικία του.

Περαστικά του ευχήθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

kyr.JPG
Τις ευχές του έστειλε στον «άρχοντα πολιτικό» και ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω Twitter.

koum.JPG

Tο ιατρικό ανακοινωθέν έχει ως εξής:


«Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος νοσηλεύεται στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. Εισήχθη με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.


Κλινικά και απεικονιστικά διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως. Παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, η κλινική του εικόνα βαίνει επιδεινούμενη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Ο θεράπων ιατρός
Αντώνιος Ν. Δημητρακόπουλος».