Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για παρεμβάσεις απο τους Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Τόσκα ώστε ναμην προβάλλονται τα έκτροπα που γίνονται στο hot spot στο νησί έκανε σήμερα μιλώντας στον Βήμα FM ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελής Φίκαρης. Όπως υποστήριξε Μουζάλας και Τόσκας ζήτησαν να μην δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια στο hotspot της Χίου τα τοπικά ΜΜΕ!


Όπως ανέφερε, οι υπουργοί είπαν επί λέξει: «Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει» και πως «θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης»!


Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστηρίζει από την πλευρά του, απαντώντας στην καταγγελία, ότι «με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου» και πως «αποδίδει παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής».


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό την δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» και ότι «η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του Υπουργείου λύσεων».

Δείτε στο video και τα όσα προηγήθηκαν με τα επεισόδια στο hotspot.