Αντιπαράθεση αλλά με αντίστροφους ρόλους σχετικά με τον «κανονικό» ανασχηματισμό (της κυβέρνησης), ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις αλλαγές στην δομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όσο κι αν αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής και "άφθαρτος", θα παραμείνει για πάντα στη σκιά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Η σκιώδης κυβέρνηση» που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης «είναι μια ανακύκλωση των ίδιων, παμπάλαιων πολιτικών προσώπων της περιόδου Σαμαρά, με παράλληλη αναβάθμιση των γνωστών ακροδεξιών, προεξαρχόντων του Μ. Βορίδη και του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «η συγκεκριμένη σύνθεση ακραίων νεοφιλελεύθερων και πασίγνωστων ακροδεξιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν».

Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη ΝΔ ενώ γράφεται το νέο μνημόνιο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη νέα δομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, κάποιοι ήδη γράφουν το επόμενο μνημόνιο για τη χώρα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα παριστάνει ότι το αγνοεί;» απάντησε από την πλευρά της η ΝΔ.