Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2017, με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως τις 10 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πηγές από το προεδρείο της Βουλής, σχεδιάζεται ψήφιση του πρώτου πακέτου με τα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης έως τις 3 Δεκεμβρίου και γι' αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν δύο πολυνομοσχέδια.
Την προσεχή εβδομάδα στην Ολομέλεια θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τα εναλλακτικά καύσιμα και ένα ακόμα για την κινητικότητα.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι οι δανειστές ετοιμάζουν κείμενο συμφωνίας, ενώ υπάρχει σύγκλιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Το «αγκάθι» εξακολουθεί να είναι τα εργασιακά, ενώ ο στόχος αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από 1,8 για το πλεόνασμα, ώστε να καλυφθεί η απόσταση που υπάρχει για το δημοσιονομικό κενό.
Αντιδράσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας υπήρξαν από τη ΝΔ, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
«Η χώρα χρειάζεται μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, αποτελεσματική και αξιόπιστη, που θα ισορροπεί μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτά προϋποθέτουν πολιτική αλλαγή» είπε χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Βασίλης Λεβέντης επισήμανε: «Είχα πει στον Τσίπρα ότι δεν θα γίνει τίποτα με Ομπάμα για το χρέος».
«Αυτή είναι μια κρυφή διαπραγμάτευση και ��ατά την άποψή μου δεν είναι καν διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση ψάχνει την επικοινωνιακή στιγμή που θα πει ναι σε όλα, στην πρόταση των δανειστών» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο «ΡΑΔΙΟ Θεσσαλονίκη».