​Την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την εποχή των μνημονίων συνέδεσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξαναδώσει στο λαό τα δικαιώματα που του στέρησε η σκληρή λιτότητα.

Σκληρή ήταν η κριτική για τον Πρωθυπουργό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι σειρήνες λαϊκισμού και δημαγωγίας που βλέπουμε εντός κανονικότητας, είναι σοβαρή πληγή στην δημοκρατίας» δήλωσε η Νίκη Κεράμεως.

«Ανέλαβε, είπε ο κ.Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τραυματισμένη Δημοκρατία εντός των μνημονίων και η ερώτηση είναι πώς; Με ένα βαρύτερο μνημόνιο που υπέγραψε;» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού είναι υποκριτική και ξεπερνάει κάθε θράσος. Ήρθε να διασκεδάσει τις τεμενάδες που έκανε δυο μέρες τώρα» τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής ΚΚΕ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι: «Η τιμή στο Πολυτεχνείο δεν είναι στεφάνια, μολότοφ, θρύψαλα και πλιάτσικο», ενώ ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι «Κάποτε κάποιοι έκαναν αγώνες κατά των Αμερικανών, έκαναν σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα περιμένουν από τις ΗΠΑ να πιέσουν για το χρέος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Έχουμε ακόμη ανηφόρα μπροστά μας αλλά είναι ορατό πλέον το τέλος