Πυρά κατά της κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξαπέλυσε ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορώντας την ότι η «πανηγυρίζει», παρά το γεγονός ότι «παρέλαβε την οικονομία στον 1ο όροφο και την έριξε στο υπόγειο».

Σε δήλωσή του είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει την αποκλειστική ευθύνη που η οικονομία, μετά τη μικρή ανάκαμψη του 2014, επέστρεψε στην ύφεση. Και όμως, σήμερα πανηγυρίζει για την επίδοση του 3ου τριμήνου του 2016» και επισήμανε:

«Γιατί όμως πανηγυρίζει; Μήπως για το ότι το Α.Ε.Π. του 3ου τριμήνου του 2016, ως απόλυτος αριθμός, συγκρίνεται με την χειρότερη επίδοση της χώρας (3ο τρίμηνο του 2015) από το 1999, λόγω της αβεβαιότητας του περυσινού καλοκαιριού και των κεφαλαιακών περιορισμών που η σημερινή Κυβέρνηση επέβαλε; Ή μήπως για το ότι το Α.Ε.Π. του 3ου τριμήνου του 2016 είναι χαμηλότερο από αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2014;».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον “1ο όροφο”, την έριξε στο “υπόγειο”, και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο “ισόγειο”. Έχει τεράστιες ευθύνες για αυτά τα 2 χαμένα χρόνια για τη χώρα» και κατέληξε:

«Χρόνια κατά τα οποία οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν “λουκέτο” ή “μετανάστευσαν”, το Κράτος διεύρυνε την εσωτερική στάση πληρωμών, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συρρικνώθηκε».

Κυβ. πηγές: Ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει τη ρητορική του "success story" της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Την απάντηση τους στον κ. Σταϊκούρα δίνουν κυβερνητικές πηγές, ασκώντας κριτική τόσο στον ίδιο, όσο και στη ΝΔ.

Οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει την φαντασιόπληκτη ρητορική του success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» και τον κατηγορούν ότι ούτε εκείνος «ούτε και ο συνεχιστής της πολιτικής Σαμαρά- Βενιζέλου, ο κ. Μητσοτάκης», δεν πρόκειται να ομολογήσουν τις αλήθειες γύρω από τα οικονομικοπολιτικά δεδομένα από το 2014 και έπειτα».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «η ΝΔ εξακολουθεί να μην θέλει να καταλάβει ότι καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας, παρόλο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ "ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις"».

Ως προς αυτό, παραπέμπουν στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος τόνιζε: «Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι' αυτά τα θετικά στοιχεία.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πανηγυρίζει» ο Τζανακόπουλος για πρωτοφανή ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας!