Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού έγινε δεκτός από την Ιερά Επιστασία και τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα στις Καρυές, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
«Άγιε Πρωτεπιστάτα, Σεβαστή Ιερά Κοινότητα και Πατέρες, Θερμά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στην παράκλησή μου να επισκεφτώ προσκυνηματικά το Άγιον Όρος με εκλεκτούς συνεργάτες και για την εγκάρδια υποδοχή σας. Σας ζητώ συγγνώμη για την προηγηθείσα αναβολή της επισκέψεώς μου. Έχω έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν το Άγιον Όρος. Την τελευταία φορά μάλιστα συνόδευσα τον πατέρα μου» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Ιερά Κοινότητα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτεται το Άγιον Όρος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Προσέρχομαι με βαθύτατο σεβασμό και ταπείνωση ενώπιον της προστάτιδας του Ιερού αυτού Τόπου, της Παναγίας “Άξιον Εστί”, ζητώντας την ευλογία και τη στήριξή Της για το Έθνος μας, την πατρίδα μας, το λαό της. Είμαστε, πράγματι, υπερήφανοι που στην Ελλάδα μας βρίσκεται αυτή η χερσόνησος, μοναδική στο χάρτη της Οικουμένης».
17308906.jpg
«Ιδιαιτέρως για εμάς τους Έλληνες, τα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας. Τόπο θρησκευτικής κατάνυξης και ανάτασης ψυχής, πηγή παρηγοριάς και φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθοδόξους. Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πιστοί για να Σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. Είμαστε δίπλα Σας, στο πλευρό σας για όλα. Γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγίας μας με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του. Και πάλι Σας ευχαριστούμε για όλα» πρόσθεσε ο κ. ��ητσοτάκης.
«Ζητάμε, με πολύ σεβασμό, αγάπη και τιμή, τις ευχές και τις προσευχές Σας, πρώτα απ’ όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους σημερινούς ταπεινούς προσκυνητές» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.