Με κριτική για την στρατηγική της κυβέρνησης οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επίσκεψη Ομπάμα.
«Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έπλεξε το εγκώμιο για τον Αμερικανό πρόεδρο στο οποίο ανέφερε τόσο το θέμα του χρέους όσο και της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Σημαντική η επίσκεψη Ομπάμα, έστω και αν είναι απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε η Φώφη Γεννηματά επικρίνοντας, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης την κυβέρνηση. «Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Ομπάμα φεύγει, δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Βρήκαν εξαιρετική την ιδέα να μιλήσει στην Πνύκα. Φανταστείτε την εικόνα. Ούτε αυτό δεν κατάφερε η κυβέρνηση να διασφαλίσει» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δίνουμε ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η επίσκεψη Ομπάμα μόνο σαν θεατρική παράσταση μπορεί να έχει αξία για να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο ο κ. Τσίπρας» τόνισε η Ένωση Κεντρώων.