Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, επικρίνουν πηγές της κυβέρνησης.

«Τελικά η κυβέρνηση δεν έχει την αντιπολίτευση που τις ταιριάζει. Αδυνατεί να αρθρώσε�� σοβαρό πολιτικό λόγο, περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς εκλογές, ενώ σήμερα προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα», σχολιάζουν σχετικά. Τονίζουν ότι η ηγεσία της ΝΔ, «εγκλωβισμένη στη γραμμή των Σαμαρά / Βενιζέλου για το χρέος, που το θεωρούσαν βιώσιμο (!), δεν μπορεί να καταλάβει ότι "το χρέος είναι το κλειδί της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας", όπως είπε και ο Αμερικανός Πρόεδρος».
Οι κυβερνητικές πηγές παρατηρούν επίσης ότι «ακόμα δεν έφυγε από τη χώρα μας ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ΝΔ σπεύδει να μιλήσει απαξιωτικά για τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για το χρέος», παραπέμποντας ως προς αυτό σε χαρακτηριστική αποστροφή στελέχους της ΝΔ ότι «και οι Δημοκρατικοί να κέρδιζαν στις εκλογές, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να ρυθμίσει και να λύσει το χρέος».
«Πιθανόν, στη ΝΔ να θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο "μπακαλόγατου" που βγάζει το τεφτέρι του και σβήνει χρέη ή αλλιώς, τον θεωρούν ψεύτη», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, για να σημειώσουν απευθυνόμενοι προς τη ΝΔ: «Εκεί στα γραφεία στην Πειραιώς, να γνωρίζουν ότι και μόνο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα, είναι πολιτική πράξη».