Σκληρή ανταλλαγή ανακοινώσεων για μια ακόμη φορά μεταξύ Ποταμιού και ΑΝΕΛ, με αφορμή αυτή την φορά την καταψήφιση από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν στην ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας, για ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ.
«Την ίδια μέρα που ο Ομπάμα καλoύσε από την Αθήνα να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εθνικισμό, στο φυλετισμό, στο λαϊκισμό, στο δόγμα του "εμείς εναντίον των άλλων", απέναντι στο διαχωρισμό σε μαύρους, Λατίνους, ομοφυλόφιλους και γυναίκες, οι ΑΝΕΛ καταψήφιζαν, στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στην ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας Οδηγία 2014/54/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014» αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του με τίτλο: «Δύο κόσμοι: η ανοιχτή πολυπολιτισμική κοινωνία και ο σκοταδισμός».
Στην ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται επίσης:
«Το νομοσχέδιο αυτό, που αφορά στην ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, το καταψήφισαν επειδή “εξισώνεται ο θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος καθολικά με τα σύμφωνα συμβίωσης”, επειδή φοβούνται ότι “θα διαμορφωθεί στο μέλλον μία κοινωνία χαλαρών ηθών" και επειδή «οι εκτροπές οικογενειακού θεσμού ή αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν σε αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών”.
Ο Πρόεδρος του κόμματος με τέτοιες ομοφοβικές, εθνικιστικές, λαϊκίστικες, ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις επιλέχτηκε από τον πρωθυπουργό να υποδεχτεί τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Τόση εθνική ντροπή».
ΑΝΕΛ: «Υβριστικό παραλήρημα του νεοταξίτικου Ποταμιού»
Απαντώντας στην ανακοίνωση του Ποταμιού, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε:

«Έχει καταντήσει ιδιαίτερα κουραστικό ο Θεοδωράκης και το νεοταξίτικο Ποτάμι του να αναλώνουν την ελάχιστη φαιά ουσία που διαθέτουν για να επιδίδονται σε υβριστικά παραληρήματα εναντίον των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του κ. Πάνου Καμμένου.
Το Ποτάμι και ο αρχηγός του, ως ακραίοι νεοταξίτες οπαδοί του Σόρος και ως ιέρειες της αμφιλεγόμενης «πολιτικής ορθότητας», εναντιώνονται με ζήλο ιεροεξεταστή στις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά στα οποία πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το Ποτάμι και ο αρχηγός του, ως γνωστοί εθνομηδενιστές, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ της κατάλυσης των εθνικών κρατών χάριν της αμφιλεγόμενης παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει λαούς και κοινωνίες, ενώ διακρίνονται για τον διαχρονικό ζήλο τους ως καλοί μπάτλερ, στην υπεράσπιση των χορηγών τους, των αφεντικών τους και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.
Όσο και αν το επιδιώκουν με κάθε τρόπο οι οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων όπως ο Θεοδωράκης και η παρέα του, δεν θα σβήσουν ποτέ έννοιες όπως η Πατρίδα, η Οικογένεια, η Ορθοδοξία, η Δημοκρατία, ούτε οι αξίες τις οποίες πρεσβεύει διαχρονικά ο Ελληνισμός. Ούτε θα πάψουν να υπάρχουν τα εθνικά κράτη. Αντιθέτως, θα ζουν και θα υπάρχουν.
Αφήνουμε τον Θεοδωράκη και το κατάμαυρο Ποτάμι του να κάνουν παρέα στον Σόρος και τους νεοταξίτες οπαδούς του».