Συνεχίζει να διαμαρτύρεται η Ένωση Κεντρώων για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης στο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο προς τιμήν του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπαμα, όπως και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη), λόγω του ότι πρόκειται για επίσκεψη εργασίας και όχι για επίσημη επίσκεψη.
«Στις εκδηλώσεις και στο δείπνο προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα αποκλείστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του κ. Μητσοτάκη και αντιθέτως εκλήθησαν πρώην πρωθυπουργοί, πρεσβευτές και πρυτάνεις ανωτάτων ιδρυμάτων» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:
«Διερωτόμαστε γιατί τα υπόλοιπα κόμματα τηρούν σιωπή. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι παρουσιάζεται ενωμένος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όταν αποκλείονται αρχηγοί πολιτικών κομμάτων. Η δικαιολογία που προτάσσεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ότι είναι επίσκεψη εργασίας και όχι επίσημη επίσκεψη δεν στέκει, την ώρα που καλούνται πρόσωπα που καμία επιρροή δεν έχουν στην κοινωνία και που πρωταγωνίσθησαν σε ένα παρελθόν που μας έφερε την πτώχευση».