Την υποδοχή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο επέκριναν οι Νέοι του Ποταμιού.

«Ποιος νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε να στείλει τον κ. Καμμένο να υποδεχτεί τον Πρόεδρο Ομπάμα; Ποιος αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο ένας από τους δύο αρχηγούς (ο άλλος ήταν ο Μιχαλολιάκος) που χαιρέτισαν θερμά την εκλογή Τραμπ λέγοντας μάλιστα ότι «χάρη σε μένα και τον Τράμπ η Νέα Τάξη Πραγμάτων τελείωσε για πάντα»; Τόσο εξαρτημένος είναι τέλος πάντων ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ; Και γιατί δέχθηκε αυτή την απρέπεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Θυμίζουμε ότι τον Μπιλ Κλίντον το '99 τον είχε υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Και τον Τζόρτζ Μπους το '91 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενώ την Καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ τους είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και παλιότερα ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός. Και βέβαια τον Πρόεδρο Ομπάμα στην υπόλοιπη Ευρώπη τον υποδέχονται ή υπουργοί Εξωτερικών ή αρχηγοί κρατών» υποστηρίζει συγκεκριμένα η νεολαία του κόμματος.

Πάντως, η εξήγηση της κυβέρνησης για τις παρεκκλίσεις από το τελετουργικό, όπως και σε ό,τι αφορά το «κλειστό» δείπνο στο οποίο δεν θα παραστούν άλλοι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του προέδρου της ΝΔ, είναι ότι δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη, αλλά για επίσκεψη εργασίας.