Στις 13.30 ακριβώς έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μπάρακ Ομπάμα, όπου τον υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Η πομπή (πάνω από 15 οχήματα) με τον «πλανητάρχη» ξεκίνησε από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα διανυκτερεύσει, στις 13.00.
Η συνάντησή τους θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, τον Αμερικανό Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και θα ακολουθήσει η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα θα παρουσιάσουν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως θα εισέλθουν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14.30.
181686.jpg
Ο πρωθυπουργός και ο «πλανητάρχης» θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, όμως πριν την αναχώρησή του για τη Γερμανία, επόμενο σταθμό της περιοδείας του, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.