​Φιλικό, ευδιάθετο και ανθρώπινο χαρακτήρισε τον Μπάρακ Ομπάμα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης και της χώρας τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Του είπα πως με τις προσωπικές του παρεμβάσεις βοήθησε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές. Και ειδικά στα θέματα του χρέους, όταν έκανε παρέμβαση τον Ιούλιο του 2015 προς τον Πρόεδρο Ολάντ αλλά και μετις επανειλημμένες δημόσιες θέσεις που έχει λάβει για στήριξη στην Ελλάδα» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM ιο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τον ευχαρίστησα και του είπα πως τον υποδεχόμαστε εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού και πως η παρουσία του εδώ στο τελευταίο του ταξίδι ως πρόεδρος της ΗΠΑ εκτός από συμβολική είναι και σημαντική γιατί μας στέλνει το μήνυμα της εξόδου από την κρίση. Μου είπε ότι το κάνει με όλη του την καρδιά γιατί έρχεται στη χώρα της δημοκρατίας και πως θα επιμείνει στην βοήθεια προς την Ελλάδα και για να φύγει η Ελλάδα από τη κρίση» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ «ήταν πολύ χαρούμενος, πολύ ανθρώπινος και πολύ φιλικός». «Δεν περίμενα να κάνουμε τη συζήτηση που κράτησε 3-4 λεπτά πριν μπει στο αυτοκίνητο, παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα και αρχηγού του ΓΕΕΘΑ» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Μου είπε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να επισκεφθεί την Ελλάδα, τη χώρα της δημοκρατίας, στο τελευταίο του ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, εκτιμώντας πως η παρουσία του Ομπάμα θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για το θέμα του χρέους «που θα μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα και θα φτάσει και στην άλλη πλευρά που επιμένει σε πολιτικές λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο».

Δείτε ακόμη:

Στην Αθήνα ο Ομπάμα λίγο πριν το τέλος της θητείας του- Όλα όσα έγιναν κατά την άφιξη του

Αλλού το κόκκινο χαλί, αλλού ο Ομπάμα-Γκάφα με το καλημέρα στην υποδοχή του Αμερικανού προέδρου

ΝΥΤ: Ο Τραμπ θα ακολουθεί τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ελλάδα