​«Δεχόμαστε μία χυδαία επίθεση τις τελευταίες ημέρες η οποία λέει ευθέως ότι υπάρχει μία πολιτική συναλλαγή και ότι εμείς ψηφίσαμε να πάνε οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, δηλαδή αυτό που ζητούσαμε από την αρχή να γίνει από την κυβέρνηση, ότι αυτό το πράξαμε όχι για λόγους αρχής, αλλά γιατί υπήρχε μία συναλλαγή. Αυτό είναι ��παράδεκτο» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον Σκάι.

Στην επισήμανση ότι Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ο ίδιος θα καταψήφιζε, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Αυτού του είδους οι παρεξηγήσεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε με το συντονιστικό έχουν λυθεί στον εσωτερικό του κόμματός μας και δεν αφορούν κανέναν. Μαζί είμαστε με τον κ. Βενιζέλο και δεν υπάρχει καμία οξύτατη συζήτηση ανάμεσα σε εμένα και τον κύριο Βενιζέλο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για λυσσαλέο χτύπημα που δέχεται αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «επειδή είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στη λογική της αυτόνομης πορείας».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Ομπάμα, είπε πως είναι σημαντική, αλλά πως «θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να περιμένουμε τον μάγο με τα δώρα».