Σε ρυθμούς… Μπάρακ Ομπάμα κινείται σήμερα η Ελλάδα και ειδικά η Αθήνα, η οποία θα είναι πόλη-φρούριο αυτές τις (περίπου) 30 ώρες που θα μείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος στη χώρα μας.
Το Air Force One αναμένεται να προσγειωθεί στις 10.50 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο έχει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Τον Μπάρακ Ομπάμα θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ θα είναι με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα τον υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13.30.
Ο Μπαράκ Ομπάμα στις 14.30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Οι δυο πρόεδροι θα δεχτούν τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς.
Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, όμως πριν την αναχώρησή του για τη Γερμανία, επόμενο σταθμό της περιοδείας του, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε ακόμη: