Από το 1999 έχει να φωταγωγηθεί το προεδρικό μέγαρο για αμερικανό πρόεδρο και αύριο θα ανοίξει τη μεγάλη αίθουσα για να υποδεχτεί τον πρόεδροτων ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για ένα δείπνο με μεγάλο παρασκήνιο, καθώς όλοι ήθελαν να είναι εκεί.
Πρώτοι-πρώτοι οι πολιτικοί αρχηγοί, για τους οποίους όμως τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος:
«Όπως πληροφορήθηκα από συνομιλία μου με κάποιους από αυτούς, ειδοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας το απόγευμα πως δεν θα παραστούν, όπως είχε γίνει και με το δείπνο στον Ολάντ. Φαντάζομαι στον κ. Κουτσούμπα ήταν τελείως αδιάφορο, μάλλον θα είναι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ο κ. Λεβέντης πειράχθηκε και έβγαλε μια ανακοίνωση που λέει πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις της αντιπολίτευσης».
Όπως διευκρίνισε η Κ. Μακρή, ο μόνος αρχηγός από την αντιπολίτευση θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ «σκοτωμός» έγινε και από τους υπουργούς, καθώς όλοι ήθελαν να γνωρίσουν τον Ομπάμα.
«Λίγοι βεβαίως θα είναι οι τυχεροί. Δηλαδή, ο Γιάννης Δραγασάκης, το οικονομικό επιτελείο, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος - που θα τον υποδεχτεί και στο αεροδρόμιο - η Λυδία Κονιόρδου και η Έλενα Κουντουρά. Όλοι οι υπόλοιποι θα τον δουν η στην ομιλία της Τετάρτης ή σε… φωτογραφία. Στο περίφημο δείπνο θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και από τούς πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας θα είναι ο Χρήστος Σαρτζετάκης» συμπλήρωσε η σχολιάστρια του δελτίου διήσεων του Star.
Συνολικά 118 θα είναι οι συνδαιτυμόνες, μισοί Έλληνες και μισοί Αμερικανοί, από την πλευρά του Προέδρου των ΗΠΑ.
«Όλες οι δηλώσεις θα γίνουν εκτός κειμένου, αφού έτσι ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εστιάσει στα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και τα ζητήματα ��ημοκρατίας, ενώ για την οικονομία και το χρέος το “παιχνίδι” θα το πάρει επάνω του ο πρωθυπουργός» κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή.