«Το καλοκαίρι του 2018 όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και το 2019, όταν θα γίνουν οι εκλογές, τόσο κάποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν αποστάσεις όσο και άλλοι θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κυβέρνησης και την ανάκαμψη της οικονομίας, κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις», τόνισε είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό απέρριψε την περίπτωση ενός «τέταρτου μνημονίου» και καταλόγισε σε τμήμα της αντιπολίτευσης ότι «σχεδόν παρακαλούν για μία τέτοια εξέλιξη, νομίζοντας ότι θα τους φέρει πιο κοντά στην εξουσία».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ομπάμα: «Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς τον συμβολισμό της».

«Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να μπερδεύουμε το μπόι μας με τον ίσκιο μας, λέμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη, καθώς αυτά που θα πει -ή η κατεύθυνση προς την οποία θα πιέσει- πιθανώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμβάλουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις για τα μακροοικονομικά, το χρέος και το προσφυγικό» κατέληξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.