Απόπειρα εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος σήμερα το βράδυ, κατά την ομιλία του με την οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ου συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Κοινοβουλευτική Ομάδα που στάθηκε όρθια σε προσπάθειες που έγιναν με όλα τα μέσα να μας διαλύσουν. Θα αποδειχθεί σε δικογραφίες που θα ανοιχθούν ποιοι προσέφεραν τεράστια ποσά για να εξαγοράσουν βουλευτές μέσω της αποστασίας. Υπήρξαν κάποιοι που μας εγκατέλειψαν γιατί δεν το πίστευαν, άλλοι που δεν άντεξαν, αλλά και κάποιοι γιατί πληρώθηκαν από το σύστημα για να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Ο κ. Καμμένος υπερασπίσθηκε τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ για τον ανασχηματισμό και με αφορμή την πικρ��α της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την αποχώρησή της από το κυβερνητικό σχήμα (η οποία παρευρέθηκε στο συνέδριο) επισήμανε: «Όλες και όλοι οι υπουργοί ήταν και είναι πετυχημένοι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν παράπονα. Οι αλλαγές είχαν να κάνουν με την ανανέωση του κινήματος».
«Δεν υπογράψαμε μνημόνιο. Δώσαμε μάχη μέχρις εσχάτων και όταν ήρθε η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάποιοι ήθελαν να πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε., εκεί η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά μια λύση. Αυτή μάλιστα δεν την εφαρμόσαμε χωρίς να πάρουμε την γνώμη του ελληνικού λαού», ισχυρίσθηκε ο κ. Καμμένος ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές.
Εντύπωση όμως προκάλεσε και η ικανοποίηση που εξέφρασε για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, με αφορμή την οποία σχολίασε ότι «η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα»!