«Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ", συγκροτείται επιτέλους ΕΣΡ», δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
Σημειώνει ότι «αυτοί που οφείλουν να θεωρούν εαυτούς "δικαιωμένους" είναι εκείνοι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να συγκροτηθεί ΕΣΡ», ενώ υποστηρίζει ότι πριν από 11-12 μήνες, που έγινε η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, «ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κλειστές τις πόρτες της συναίνεσης από τη ΝΔ».
Για την οικονομία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, του κ. Ράις, διαψεύδουν τα περί τέταρτου μνημονίου, περί νέων μέτρων κ.λπ.», ενώ τονίζει ότι οι ρυθμίσεις για το χρέος, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο πρέπει να αποφασιστούν τώρα, προκειμένου να δοθεί ένα σήμα σταθεροποίησης της οικονομίας, ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση «με τρόπο ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα βάρη στους Έλληνες πολίτες».
«Τελικά μετά και από την αναδίπλωση της ΝΔ, η οποία κατέστη αναγκαστική λόγω του ότι απομονώθηκε μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τήρησαν μια στάση θεσμικής υπευθυνότητας, έστω και στην ύστατη στιγμή, λοιπόν, μετά την υποχώρηση αυτή, κατέστη δυνατή η συναίνεση στη Διάσκεψη των Προέδρων», αναφέρει στη συνέντευξή της η Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τους πανηγυρισμούς και να δούμε την ουσία». «Η ουσία είναι ότι με καθυστέρηση μεγάλη, αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ", συγκροτείται επιτέλους ΕΣΡ» τονίζει.