Αρκετές αιχμές για την στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ΕΣΡ αλλά για την μη ενημέρωσή του σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα, από την στιγμή που αποχώρησε από την ηγεσία της, περιείχε η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού του κόμματος και πρώην προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.
«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να το είχαμε λύσει και πιο πριν. Εδώ παρίσταμαι ως πρώην πρόεδρος της Βουλής. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης διαφοροποιείτο συχνά από το κόμμα του, εγώ συντάσσομαι με το κόμμα μου, αν και δεν συμμετέχω στην εσωκομματική συζήτηση για τα πρόσωπα. Από τότε που ήμουν πρόεδρος είχα την άποψη ότι έπρεπε να γίνει ΕΣΡ».
Παίρνοντας μάλιστα αφορμή από τα όσα είπε ο κ. Λυκούδης για τα «φίλια πυρά» που δέχθηκε για την στάση του προηγούμενη Διάσκεψη ανέφερε: «Εγώ να δείτε κ. Λυκούδη τι φίλια πυρά έχω δεχθεί»!
Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρότατο μήνυμα ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί» και ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπήρχε ο νόμος Παππά όταν είχε δεσμευτεί ως πρόεδρος της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και ότι ορθώς στη συνέχεια η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε τη συγκεκριμένη στάση.
«Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα για τις προσπάθειες σας για συνεννόηση» ανέφερε επίσης ο Β. Μεϊμαράκης σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ν. Βούτσης στην επίτευξη συμφωνίας.