Εκτός από την κυβέρνηση και τη ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση σ��η γαλλική πρεσβεία.

Η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλι��ή πρεσβεία και εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από τη διασπορά των θραυσμάτων και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι σχέσεις του ελληνικού λαού με το φίλο λαό της Γαλλίας στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια για να διαταραχθούν από τέτοιου είδους απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες».

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Νίκο Τόσκα για «απραξία» γράφοντας στο Twitter:

«Βγάζουν γλώσσα στην κοινωνία χτυπώντας στο Σύνταγμα. Στόχος δεν ήταν η πρεσβεία αλλά η επίδειξη δύναμης. Η απραξία Τόσκα τους δίνει έδαφος».
stavros.jpg
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ ήταν η εξής: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία. Τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης».

Εντωμεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, καλεσμένοι στο STAR, σχ��λίασαν την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας.

«Τραγικό είναι. Και ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα γίνεται πιο ανησυχητικό. Ελπίζω ότι μπορούμε να το ελέγξουμε. Είναι λίγο σόλοικο να γίνεται απέναντι από τη Βουλή μια τέτοια επίθεση. Βέβαια ο συμβολισμός (είναι δυνατός), γι' αυτό το κάνανε. Βέβαια, έχουν παρθεί μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο κ.Γκιουλέκας σχολίασε: «Είναι το καλύτερο φυλασσόμενο μέρος της Ελλάδας, είναι η καρδιά της Αθήνας. Από την άλλη, γεννά αμφιβολίες και ανησυχία στον κάθε πολίτη για την ασφάλεια. Θα πρέπει να το δούμε σοβαρά».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι μηδενική η ανοχή στη βία και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή δεν έχει εκπέμψει το μήνυμα αυτό»

Στο τρομοκρατικό χτύπημα αναφέρθηκε και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm.
«Είναι άκρως ανησυχητικό. Έχουμε έξαρση. Ούτε οι δηλώσεις Γιωτόπουλου για τις οποίες μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι περάσαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τελείως στο ντούκου, ούτε η γενικότερη δραστηριότητα η οποία υπάρχει από ρουβίκωνες, μέχρι αυτούς οι οποίοι έστειλαν τη χειροβομβίδα. Είναι διαφορετικά βέβαια, στην ίδια λογική όμως, στη λογική της αποσταθεροποίησης. Η λογική της αποσταθεροποίησης έχει απέναντί της τη λογική της μηδενικής ανοχής. Η Δημοκρατία έχει μηδενική ανοχή σε αυτά, δεν έχει λίγο ανοχή. Είναι μηδενική η ανοχή στη βία και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή δεν έχει εκπέμψει το μήνυμα αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.
Και πρόσθεσε: «Και την καλώ σήμερα παραμονή της επίσκεψης Ομπάμα, παραμονή των Δεκεμβριανών, παραμονή των διαφόρων γεγονότων να εκπέμψει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής. Έχει σημασία και για την εξωτερική πολιτική και για την εσωτερική δημόσια ασφάλεια και τάξη».