​Το Μέγαρο Μαξίμου καταδικάζει την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών».

«Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη Δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών γι' αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Η γαλλική πρεσβεία, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το πρωί της Πέμπτης. Άγνωστοι, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, έριξαν μια χειροβομβίδα εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά έναν αστυνομικό φρουρό.