​Σήμερα στις 15:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και θα καταβληθεί μία ακόμα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ.

Η διάσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όμως αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς μετά τον ανασχηματισμό έπρεπε να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες αλλαγής στη σύνθεσή της.

Η ΝΔ πάντως προσέρχεται στην έκτη κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων με συγκεκριμένες προτάσεις και προϋποθέσεις ώστε να συμφωνήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα ζητά:

1. Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο Ε.Σ.Ρ. τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο Ε.Σ.Ρ.
2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ., καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.
3. Το Ε.Σ.Ρ. να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.