​Πρόσκληση στους Έλληνες εφοπλιστές «να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται στην χώρα, δίνοντας το έναυσμα της εμπιστοσύνης στην οικονομία», απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη για την αγορά, χρονική συγκυρία», υπογράμμισε ο πρ��θυπουργός, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία και να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες». Υπογράμμισε την πρόθεση του ελληνικού κράτους να συνεχίσει να επενδύει στον Έλληνα ναυτικό.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε το 2016 έτος σταθεροποίησης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και εκτίμησε ότι το 2017, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα επιστρέψει στις αγορές χρήματος.

«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική είναι αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως είπε, έπεισε και τους πιο δύσπιστους. Η συμφωνία προβλέπει αμοιβαίες δεσμεύσεις, ήλθε η στιγμή για τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, τόνισε, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ληφθούν τα άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στις αρχές του νέους έτους, να ξεκινήσει ο καθορισμός των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων. Το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, αλλά και η Ευρωζώνη, δεν συντρέχει λόγος να διαιωνίζεται το ελληνικό ζήτημα και να παράγεται αβεβαιότητα.

Δείτε στο word που ακολουθεί όλη την ομιλία Τσίπρα

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού.docxΧαιρετισμός του Πρωθυπουργού.docx