​Την επισφράγιση της διεύρυνσης της συνεργασίας στο δρόμο που άνοιξε η Διάσκεψη της Ρόδου για την Σταθερότητα και την Ασφάλεια, σε επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου, Νίκος Κοτζιάς, Ιωάννης Κασουλίδης και Τζεμπράν Μπασίλ μετά τη συνάντησή τους σήμερα στη Βηρυτό.
Οι τρεις υπουργοί στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις δίωρες συνομιλίες, τόνισαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των σχέσεών τους κυρίως τώρα μετά την εκλογή του Προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν. Συζήτησαν επίσης την διεύρυνση των σχέσεων σε θέματα οικονομίας, πολιτισμού, τουρισμού, ακαδημαϊκής συνεργασία και εκπαίδευσης.
«Συμπορευόμαστε σε μια ατμόσφαιρα φιλίας, εξετάζοντας το μέλλον των τριών χωρών μας», «πιστεύουμε ότι ο Λίβανος είναι η χώρα που δείχνει σε όλους, στην Ευρώπη, τον τρόπο για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και προσέθεσε: «Είναι μια χώρα όπου διαφορετικές θρησκείες συνεργάζονται και συνυπάρχουν. Η πολυμορφία δίνει μια θετική ώθηση σε αυτή τη χώρα, η οποία ακολουθεί πιστά τον δρόμο της ανεκτικότητας και του σεβασμού. Είμαστε υπερήφανοι που συμπορευόμαστε και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της φίλης χώρας του Λιβάνου».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή επίσκεψή του στον Λίβανο, και αναφέρθηκε στη Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια της Ρόδου και τη θετική ατζέντα για τις σχέσεις μεταξύ της Κύπρου, του Λιβάνου και της Ελλάδας, τονίζοντας «συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο».
«Έχουμε δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις και φιλία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης, επισημαίνοντας ότι έρχονται ιστορ��κές στιγμές για τον Λίβανο με την εκλογή του νέου προέδρου που θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. «Είμαστε σε ετοιμότητα, αλληλέγγυοι και φίλοι, στο πλευρό του Λιβανέζικου λαού», κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: