«Έγινε σαφές από τη σημερινή συνέντευξη της ΝΔ για το ΕΣΡ, πως αν και "απορούν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ", υιοθετούν ουσιαστικά την γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τους αναγκάζουμε τόσο αυτούς, όσο και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αναδίπλωση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, δίνοντας ραντεβού στη Διάσκεψη των Προέδρων και απαντώντας στα όσα είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας και ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

«Σημαντικό είναι και το ζήτημα, πως ενώ δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις του κ. Παππά, δείχνουν εμπιστοσύνη στο alter ego του, τον κ. Τσίπρα! Αν δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, μάλλον έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και "βλέπουν" διαφορές Παππά-Τσίπρα» υποστήριξε.
Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι «είναι η μόνη θεσμικά ορθή κι αξιόπιστη λύση: να αναδειχθεί ένα ΕΣΡ, κανένα μέλος του οποίου να μη γεννά υποψίες για κομματικούς ετεροκαθορισμούς. Το μαύρο στην ενημέρωση που επεδίωξε ο κ. Παππάς να επιβάλει μόνος του, δεν θα το επιβάλει σήμερα μέσω του ΕΣΡ».