Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ απέστ��ιλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται στον νέο «πλανητάρχη» κάθε επιτυχία και αναφέρει πως οι δύο χώρες Πολιτείες συνδέονται με μια μακρόχρονη και ανθεκτική φιλία, η οποία δηλώνει πεπεισμένος πως θα ενισχυθεί.

Το τηλεγράφημα του Προκόπη Παυλόπουλου:

«Κύριο Donald John Trump,

Εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σας εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημαντική αποστολή σας, σε μια περίοδο παγκόσμιων αλλαγών και προκλήσεων.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδέονται με μια μακρόχρονη και ανθεκτική φιλία, βασισμένη στις κοινές αξίες της Ελευθερίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας. Σήμερα οι δύο χώρες μας είναι σημαντικοί σύμμαχοι, συνδεόμενοι τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρω-Ατλαντικής Κοινότητας, όσο και με τα εκατομμύρια Αμερικανών με ελληνική καταγωγή.

Έχω την πεποίθηση ότι, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σας, οι δεσμοί αυτοί θα συνεχίσουν να ενισχύονται και να εμπλουτίζονται, προς αμοιβαίο όφελος των Εθνών μας, καθώς και προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και προόδου.

Παρακαλώ δεχθείτε, εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού και εμού του ιδίου, ειλικρινείς ευχές για την προσωπική σας υγεία, καθώς και για την ευημερία του Αμερικανικού Λαού».