«Προφανώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που νιώθουν πιο άνετα με μία διακυβέρνηση, που εμπεριέχει και τμήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ, μέσα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.


«Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε τον πολιτικό του σχεδιασμό σε έναν άνθρωπο που υπήρξε το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Προφανώς λο��πόν, όλοι αυτοί που δουλεύουν στο πλευρό του κ. Τσίπρα τώρα και στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, έχουν φίλους στο σύστημα του ΠΑΣΟΚ, εννοώ το παλαιότερο, το κυβερνητικό. Αλλά δεν νομίζω, ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί το ΠΑΣΟΚ, ότι θα έχει κάποια αποτελέσματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Στ. Θεοδωράκης και εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες» εκτίμησε επίσης.


Για την εκλογή Τραμπ: Δεν θα λύνονταν τα προβλήματα αν έβγαινε η Κλίντον


Σχολιάζοντας την εκλογή Τράμπ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Είναι και λίγο υπερφίαλο να πιστεύει κανείς ότι αν έβγαινε η Κλίντον, όλα αυτά τα πράγματα θα ήταν ιδανικά για τη χώρα μας. Τα προβλήματα της χώρας μας, είναι δικά μας, είναι δομικά και αφορούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Προφανώς όμως, η θέση μας δυσκολεύει, γιατί έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο, ο οποίος, δυο, τρεις φορές που έχει αναφερθεί στην Ελλάδα, έχει αναφερθεί απαξιωτικά και προφανώς αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».


Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε: «Νομίζω όμως, ότι θα προσπαθήσει το Ρεπουμπλικανικό σύστημα να ισορροπήσει τα πράγματα, όχι ��όνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Θα δυσκολευτεί λίγο η χώρα μας τώρα και στην υπόθεση του χρέους. Τώρα η Αμερική του Τράμπ, νομίζω ότι απέχει από αυτή την κουβέντα», είπε ο κ. Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι θα είναι πιο δύσκολη η επίλυση του χρέους μετά την εκλογή Τραμπ.