«Καταρχ��ς ψυχραιμία. Διαβάζω σε πολλούς πανικό» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

«Είχαμε μια εκλογική αναμέτρηση σε μια δημοκρατική χώρα κι ο λαός δημοκρατικά επέλεξε αυτόν που ήθελε. Οι σχέσεις Ελλάδος–Αμερικής ήταν ισχυρές, παραμένουν ισχυρές και θα είναι ισχυρές και με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Real FM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι «αυτό το ρεύμα αντιπαγκοσμιοποίησης, το ρεύμα μιας μεγάλης ομάδος των δυτικών κοινωνιών που αισθάνονται απομονωμένες από την ευμάρεια των τελευταίων δεκαετιών που έφερε η παγκοσμιοποίηση αντιδρούν».

«Αυτό, όταν συμβαίνει στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα του πλανήτη, προφανώς δεν είναι κάτι που πρέπει να το δούμε ελαφρά τη καρδία. Σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων και στην Ευρώπη, μην κοροϊδευόμαστε. Άλλωστε το Brexit που κυριάρχησε το καλοκαίρι έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία με την εκλογή Τραμπ» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.