Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, το χρέος, η επίσκεψη Ομπάμα και το ΕΣΡ ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

180582.jpg
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεω��, έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, για το χρέος, για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επιπλέον και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τις ίδιες κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.
180578.jpg
Εντωμεταξύ, όπως σας ενημερώσαμε και χθες στο star.gr, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έγινε η πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Νίκο Φίλη, μετά την απομάκρυνση του δεύτερου από το Υπουργείο Παιδείας.
180576.jpg
Ο κ. Φίλης, κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας, άφησε αιχμές κατά του Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ χθες καταγράφηκαν και οι πρώτες έντονες αντιδράσεις, με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος υποστήριξε ξεκάθαρα τον Φίλη και διαμαρτυρήθηκε στην ανακοίνωσή του για «θεσμική υποχώρηση» στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.