Κάλεσμα προς τους πολίτες να συστρατευθούν με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με μια νέα συμφωνία αλήθειας ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά στο κρητικό ιδίωμα , «να αλλάξομε τη ρότα της Ελλάδας και να την σηκώσομε ψηλά », απηύθυνε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στην πρώτη μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ, πολιτική συνεστίαση στην Κρήτη, σε κατάμεστο από κόσμο κέντρο στις Βρύσες Χανίων, ο κ. Μητσοτάκ��ς κάλεσε τους Κρητικούς να βρεθούν όπως είπε και πάλι στη πρώτη γραμμή του αγώνα για πολιτική αλλαγή τονίζοντας ότι, «πολιτικοί και πολίτες επιβάλλεται να κοιτάξουν την πανάρχαια θεά, την ευθύνη», ενώ υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σήμερα ως η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη που θα ηγηθεί ενός πανίσχυρου πλειοψηφικού ρεύματος για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», και τόνισε χαρακτηριστικά: «Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που αναζητά τα στοιχειώδη: Ένα αξιόπιστο κράτος που να λειτουργεί κανονικά, μία κυβέρνηση που να λέει λίγα και να κάνει περισσότερα, θεσμούς που να λειτουργούν, μέτρα που θα φέρνουν δουλειές αξιοποιώντας τον πλούτο μας, μια σύγχρονη Παιδεία και αξιοπρεπή Υγεία».
Από τα Χανιά ο κ Μητ��οτάκης έστειλε ένα μήνυμα στους Κρητικούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές γιατί πίστεψαν όπως είπε τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.
«Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας τους να συμβάλουν στο δύσκολο έργο «για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την πατρίδα μας».
Παράλληλα τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω. 'Αλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα».
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της χώρας υποστήριξε:
«Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας».
Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι, «δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό έκανε λόγο για ανακύκλωση φθαρμένων υλικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σημασία δεν έχουν οι α��λαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο.Οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του κ Τσίπρα και της παρέας του. Για αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή», υποστήριξε.
Την κυβέρνηση θα την κρίνει ο λαός, όχι το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι
«Τις ad hominem καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη του τις επιστρέφουμε. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και όχι από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη.