Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο οι συγκινητικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.


Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεν��ηματά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, πολλοί τοπικοί βουλευτές και πλήθος κόσμου.


«Η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ιερά Μονή Αρκαδίου, ενώ επισήμανε επίσης ότι «είμαστε ένας λαός ελεύθερος για τον οποίο η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων». Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο κ. Παυλόπουλος στην ανάγκη εθνικής ενότητας μπροστά στους κινδύνους.


Στην σημασία του ξεσηκωμού της Κρήτης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Φώφη Γενννηματά τόνισε: «Οι θυσίες σήμερα του Ελληνικού λαού μας φέρνουν όλους μπροστά στις ευθύνες μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση για την δημοκρατία, για την ελευθερία, για την αξιοπρέπεια».