Αιχμές κατά του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης εξαπολύει για μία ακόμη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο… liberal.gr!
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έριξε βόμβα, λέγοντας ότι το 3ο μνημόνιο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, αφού πρώτα λεηλατηθεί η περιουσία της!
Ο ίδιος, μιλώντας για τα τρωτά σημεία του 3ου Μνημονίου, είπε: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αποτύχει με στόχο να οδηγήσει την χώρα, όπως ονειρεύεται ο κ. Σόιμπλε, εκτός ευρώ, αφού έχει εκχωρηθεί ότι περιουσιακό στοιχείο απέμεινε. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή σε "παραμετρικά" μέτρα, που σκοτώνουν τον ιδιωτικό τομέα, σε πρωτογενή πλεονάσματα που κανείς οικονομολόγος πουθενά στον κόσμο δεν θα προέκρινε ή, τέλος, σε παραβιάσεις της λαϊκής κυριαρχίας μέσω της κατάργησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της φορολογικής διοίκησης, των τραπεζών και της δημόσιας περιουσίας».
«Σήμερα, με το 3ο μνημόνιο, υποτιμάται η εργασία και η περιουσία του ελληνικού λαού. Το βάρος της υποτίμησης που θα συνέβαινε στην περίπτωση του εθνικού νομίσματος βαραίνει την ελληνική οικονομία εσωτερικά. Η τραγωδία είναι ότι το μόνο που δεν υποτιμάται είναι τα χρέη – δημόσια και ιδιωτικά – με αποτέλεσμα κράτος και ιδιώτες, στο όνομα της διάσωσης από την χρεοκοπία, να βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην πτώχευση» προσθέτει ο πρώην υπουργός.
Αναφορικά με τον κ. Τσίπρα, είπε: «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ανύπαρκτη. Δεν θα είχαμε άλλωστε τι να πούμε. Η σχέση μας χτίστηκε πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα απελευθέρωσης της χώρας από την δίνη μη βιώσιμου χρέους και υφεσιακής λιτότητας».