«Έχουμε υποχρέωση οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η λύση που θέλουμε για το τόπο μας δεν θα έρθει από τον ουρανό, θα τη δημιουργήσουμε εμείς, αυτός είναι ο στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» δήλωσε η Πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, κατά την άφιξή της στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της 150ης επετείου από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Η ίδια πρόσθεσε: «Γι’ αυτό ζητάμε την ενίσχυση μας, γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει αυτό το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και μέσα από αυτή τη πορεία ξανασυναντιόμαστε με τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις πραγματικές μας προθέσεις, για τις επιλογές μας. Απομακρυνθήκαμε από αυτούς τους ανθρώπους μπροστά στα τεράστια αμείλικτα διλήμματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε για την πορεία της χώρας».

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Τώρα όμως, είναι η στιγμή να ξαναμιλήσουμε, να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και αλληλεγγύης γιατί η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ξέρει και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είναι η Παράταξη που κάθε φορά που κυβέρνησε κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό λαό και αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ είναι να ενώσουμε τη διχασμένη Ελλάδα, όχι άλλος πόλεμος μεταξύ μας, όχι άλλη πόλωση, όχι άλλος διχασμός».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Αυτό το τεχνητό δίπολο που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις για την πατρίδα μας, για την ελληνική οικογένεια, για τη νέα γενιά. Για αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην κοινωνία σήμερα, και αύριο στη Βουλή, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την Εθνική Γραμμή. Η Παράταξη μόνο θα κερδίζει από εδώ και πέρα και μαζί της και η Ελλάδα».