Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Βήμα FM, όπου –μεταξύ άλλων- χαρακτήρισε «ύποπτη» την απομάκρυνση του Τρύφωνα Αλεξιάδη από το υπουργείο Οικονομικών.

«Στο καλύτερο δυνατό σενάριο, η κυβέρνηση θα καταφέρει να κερδίσει στο Eurogroup μέτρα βραχυπρόθεσμης διευθέτησης του χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση για τον πολίτη όσο το τείχος των κόκκινων δανείων αποκόπτει τις τράπεζες από την οικονομία» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Όπως εκτίμησε, «το μόνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι επικοινωνιακή διαχείριση, ότι δήθεν πήρε λύση για το χρέος».

«Έτσι νόμιζε όμως και με τις άδειες των καναλιών, πίστευε ότι θα πήγαινε τροπαιούχος στη ΔΕΘ. Είδαμε πόσο βοήθησε τον πρωθυπουργό. Το ίδιο θα γίνει και το πρώτο τρίμηνο του 2017 με τις εξελίξεις στην οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

«Το παράθυρο συμμετοχής του ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό μόνο και μόνο για να μπορέσει να μετακυλήσει τα κεφάλαιά του, γιατί την επόμενη χρονιά πρέπει να αποπληρώσουμε δάνεια που μας έχουν δοθεί. Ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν θα πάει στην αγορά, χρόνο θα μας δώσουν όχι χρήματα» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Είναι προφανές ότι η οδός αυτή έχει ξεκλειδώσει από τον ανασχηματισμό. Θεωρούν στο εξωτερικό ότι έχει δείξει πυγμή ενάντια στο κόμμα του ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε και κατέληξε με τα «καρφιά» για την απομάκρυνση του κ. Αλεξιάδη: «Είναι πολύ ύποπτη η απομάκρυνση του κ. Αλεξιάδη και κα��είς δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Έχω την αίσθηση ότι κρύβεται κάτι σκοτεινό αλλά δεν έχω πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση».