Στις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στάθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ.

Ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος είχε το τρακ του πρωτάρη, έκανε λόγο για 4 προτεραιότητες της κυβέρνησης:

πρώτη προτεραιότητα είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

δεύτερη, η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων σχετικά με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους

τρίτη, η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία

τέταρτη, η διαρκής ενασχόληση και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

«Ένας ακόμη λόγος να είμαστε αισιόδοξοι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup»

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup «μας δίνει ακόμα ένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι», προσθέτοντας πως «είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ουσιαστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωζώνη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα».

«Το αποδεικνύει άλλωστε και η δέσμευση του ESM, που διά στόμ��τος του επικεφαλής του, κ. Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αποφάσεις, όπως άλλωστε ορίζουν οι κοινές μας δεσμεύσεις».

«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση»

Ο ίδιος επιτέθηκε στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας το σχέδιο της για τη χώρα «άκρως επικίνδυνο», ενώ είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά αντίθετα επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώ�� εκλογές.

Όπως τόνισε, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, περικοπών και απολύσεων στο Δημόσιο.

Τι είπε για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται με μεγαλύτερη ένταση στην κατεύθυνση αποκατάστασης της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία που προωθούν οι κύκλοι της διαπλοκής.

«Σε αυτή την κατεύθυνση η προσπάθειά μας να τεθεί τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι διαρκής, δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και με διαρκή μέριμνα για συναινέσεις, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας τον Σεπτέμβριο του 2015».

Για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα: Ανύπαρκτο το θέμα

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για ανύπαρκτο θέμα.

«Η ΝΔ, αν θέλει να ασχοληθεί με σκάνδαλα, θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με το σκάνδαλο της Siemens και όχι με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης» παρατήρησε και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι ο κ. Παππάς δεν έχει δάνεια απλήρωτα στο όνομά του».

Τι είπε για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη

Ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα καρφιά του Νίκου Φίλη για τον πρωθυπουργό είπε ότι ο ανασχηματισμός «δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική, που είναι ο εξορθολογισμός των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας» και πως ο πρωθυπουργός «έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αποφασίσει τα πρόσωπα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στα περί δασκάλου και μαθητή που είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και ο υπουρ��ός μαθητής» και πως «οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι συλλογικές».

Η ατάκα στους δημοσιογράφους που έκλεψε τις εντυπώσεις

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των συντακτών και λίγο πριν περάσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Τζανακόπουλος έκλεψε τις εντυπώσεις με μία... ατάκα!

Αφού είπε πως σκοπός είναι να ρωτήσουν όλοι οι πολιτικοί συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους παρακάλεσε με αμήχανο χαμόγελο να... του λένε όνομα και μέσο «για να σας μάθω σιγά-σιγά»!