​Σε αιχμή του δόρατος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται ο Νίκος Φίλης μετά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση λόγω της κόντρας του με τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι πολιτικές αναταράξεις υποβόσκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «αποχαιρετιστήρια» ομιλία του Φίλη κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, στην οποία έκανε ξεκάθαρο πως δεν ήθελε να φύγει από το υπουργείο και άφησε σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.
Εκτός όμως από το Νίκο Φίλη, και ο Θοδωρής Δρίτσας επισήμανε ότι η αποχώρηση του από το Υπουργείο Ναυτιλίας δε�� έγινε οικειοθελώς.
Μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Φίλης είχε έρθει δεύτερος σε ψήφους στην ΚΕ του κόμματος, με τη στήριξη των «53». Έτσι ένα νέο μέτωπο –Φίλη, Σκουρλέτη, Δρίτσα- δεν αποκλείεται να γεννιέται στους «53», ενώ παράλληλα τα «καρφιά» των δύο σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν πως το «καζάνι βράζει».
Πάντως υποστηρικτές του Φίλη δείχνουν αποφασισμένοι να θέσουν το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλι��.
«Δεν είναι προσωπική πικρία, έκανε πολιτική τοποθέτηση ο κ. Φίλης. Θα συζητηθεί και στο Πολιτικό Συμβούλιο» είπε ο Νίκος Μανιός στην ΕΡΤ.
Εντωμεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Η αποψινή θα είναι η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Φίλη μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός για την έξοδό του από το υπουργείο και την κόντρα του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ενδιαφέρον βέβαια θα έχουν και οι τοποθετήσεις των στελεχών των «53+». Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, η μοναδική αντίδραση των μελών της τάσης, είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Εποχής που ανέβηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr, σύμφωνα με το οποίο ο ανασχηματισμός είναι προϊόν πιέσεων.