​Τα 21 χρόνια δράσης του γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας το "Χαμόγελο του Παιδιού" με μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, μιλώντας για τον ιδρυτή του Χαμόγελου, Κώστα Γιαννόπουλο, και τον μικρό Ανδρέα, χάρη στον οποίο ξεκίνησαν όλα, όταν το 10χρονο αγόρι έφυγε από την ζωή, νικημένο από τον καρκίνο.

«Πριν από 22 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα και στη θέση της άνθισε ένα χαμόγελο, το "Χαμόγελο του Παιδιού", ένα χαμόγελο που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια παιδιά και έχει πάρει στην κυριολεξία τεράστιες διαστάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρόσθε��ε:

17275633[1].jpg
«Στην αρχή δεν καταλάβαμε την αξία του, γιατί το Χαμόγελο του Παιδιού άνθισε, σε εποχές που νομίζαμε ότι ήταν εύκολες για τον τόπο ... Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και σήμερα αυτό που μας λείπει είναι το χαμόγελο, σήμερα ζούμε την εποχή της εθνικής μας μελαγχολίας... Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα αυτό που λείπει από την κοινωνία και κυρίως από τα παιδιά είναι το χαμόγελο, που έχουμε πολύ ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε ένα μέλλον, όπου πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

Ο κύριος Παυλόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στην "ψυχή" του Χαμόγελου του Παιδιού, που δεν είναι άλλη από τον Κώστα Γιαννόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «άνθρωπο σεμνό, ταπεινό, που αγωνίζεται και παίρνει δύναμη από τα παιδιά ακόμη και αυτές τις ώρες της αρρώστιας του».

«Ο Κώστας έχει περίσσευμα ψυχής και είναι παράδειγμα ζωής για όλους μας» τόνισε.

«Αυτή η κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια, που κινδυνεύει από ρήξη του ιστού της, αν σταθεί όρθια, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς», επισήμανε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα.

της Άννας Σταματιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο στο star.gr: Που πίνει κρασί ο Φίλης λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από το Παιδείας

Λεβέντης: Δεν βλέπω ευοίωνο το μέλλον της κυβέρνησης