​«Το μείζον πρόβλημα της επόμενης μέρας για τον πρωθυπουργό είναι ο Νίκος Φίλης» είπε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Με τον αέρα του συνεδρίου, όπου τον αποθέωσε η κομματική βάση αναδεικνύοντάς τον δεύτερο, και με έναν λόγο-κέντημα σήμερα στην τελετή στο υπουργείο Παιδείας, όπου χρησιμοποίησε προσεκτικά ��ην κάθε φράση, ουσιαστικά άνοιξε όλα τα μέτωπα» είπε και πρόσθεσε: «Άνοιξε μέτωπο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν σε παραθεσμικές συμπεριφορές, έριξε νερό στο μύλο του καυγά με την Εκκλησία, δείχνοντας ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα για εκείνον τουλάχιστον, έβαλε μια αριστερή ιδεολογική πλατφόρμα στο τραπέζι, ��ιλώντας για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, και άνοιξε μέτωπο με τον Πάνο Καμμένο, βάζοντας όρια σε αυτή τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Η άρνηση του Νίκου Φίλη για νέο υπουργείο, η άρνηση της Σίας Αναγνωστοπούλου να παραμείνει στο Παιδείας με τον κ. Γαβρόγλου ως υπουργό αλλά και η παραίτηση του Γιάννη Σούκου από το ΣΕΠΕ λόγω της υπουργοποίησης της Έφης Αχτσιόγλου, δείχνει πως υπάρχουν πια στελέχη που επιλέγουν να μείνουν εκτός κάδρου, βάζοντας φυσικά υποθήκη για την επόμενη μέρα, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό ναρκοπέδιο» υπογράμμισε η κα Μακρή.

Όσον αφορά τις επικρίσεις για την νέα υπουργό Εργασίας, η κα Μακρή είπε: «Δεν είναι σίγουρα θετικό το ότι η νέα υπουργός Εργασίας δεν έχει ούτε ένα ένσημο αλλά δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ίσχυε και ισχύει ότι ο κομματικός σωλήνας είναι ο πιο γρήγορος τρόπος ανέλιξης. Η κα Αχτσιόγλου όμως δεν θα κριθεί ούτε στο νεαρό της ηλικίας της, ούτε στο φύλο της. Θα κριθεί σε 15 μέρες που θα έρθει η τρόικα, θα κριθεί την 1η του Ιανουαρίου που το δεύτερο κύμα των συνταξιούχων θα χάσουν αυτό το πενιχρό βοήθημα και θα κριθεί από την καταπολέμηση της ανεργίας για τους συνομήλικούς της, τους τριαντάρηδες. Καλύτερα που είναι νέα κοπέλα, μπορεί να έχει και καμιά φρέσκια ιδέα γιατί έχουμε χορτάσει γερασμένα μυαλά».