Με λίγο ακόμη… πάγο, όσον αφορά το θέμα του χρέους, «υποδέχθηκε» το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε αυτήν τη στιγμή για άλλα μέτρα σε σχέση με το ελληνικό χρέος, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη προετοιμαστεί και προσυζητηθεί. Όταν τελειώσει το πρόγραμμα το ελληνικό τότε θα συζητήσουμε τα περαιτέρω» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν επιτρέπετε να επιβαρυνθούν υπερβολικ��. Φυσικά θα έχουμε να κάνουμε και με τις επιδράσεις των οικονομικών μέτρων, θα πρέπει να δούμε την αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού, την περαιτέρω εξέλιξη της νομισματικής πολιτικής και μετά θα μιλήσουμε για τη δεύτερη αξιολόγηση» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Τον Μάιο συμφωνήσαμε στο τέλος της δεύτερης αξιολόγησης να αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο περαιτέρω πρόγραμμα και αυτή η θετική απόφαση είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε εμείς στο γερμανικό κοινοβούλιο να ψηφίσουμε υπέρ αυτής της διαδικασίας και έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο Σόιμπλε και κατέληξε: «Η δεύτερη έκθεση θα έχει ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου. Τον Μάιο είπαμε ότι μετά τον πρώτο έλεγχο της αξιολόγησης θα κάνουμε ότι είναι μπορούμε περαιτέρω. Το 2018 θα συζητήσουμε τα περαιτέρω».