​«Επιστρέφω ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών. Έκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ ότι τα έκανα όλα σωστά. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε ο απελθών υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου του στη νέα υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 2,3 δισ. ευρώ για την οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για το αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν «σε τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια». «Δεν υπήρξε άβατο», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στους φορολογικούς ελέγχους.

«Δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχα», είπε, αναφερόμενος στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας. Ειδικά για το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενοικίων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τη νέα υφυπουργό ότι θα συναντήσει αντιδράσεις.