«Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, παραδίδοντάς του, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή ��ημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.

Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, (για τον οποίο δεν ξέραμε μέχρι την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αν θα ήταν σε κάποια υπουργική θέση) επεσήμανε: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο... η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε:

«Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε ο όρος “καλή δουλειά” να έχει πραγματικό νόημα» τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, επίσης για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Τέλος, επανέλαβε την αντίθεση του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του αυτή από οποιοδήποτε πόστο, στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης της Αριστεράς «πρέπει να ολοκληρωθεί με την άρνηση να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ» και πρόσθεσε ότι το εν λόγω σχέδιο είναι «παρωχημένο και δογματικό» και έχε�� ξεπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα.