​Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρία του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, ενώ οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να δώσει τις κατευθύνσεις για το πρώτο διάστημα, ενώ χθες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνομίλησε με τα νεαρότερα μέλη της κυβέρνησης.

179407.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ άλλων τους είπε: «Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης».

179615.jpg
Πριν συναντηθεί μαζί τους και αμέσως μετά από την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ίδιος μίλησε για ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, για τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου, τονίζοντας ότι «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H oρκωμοσία της νέας κυβέρνησης σε φωτο:Η κούκλα κόρη του Καμμένου, και οι αγκαλιές Τσίπρα

Αυτά είναι τα πρόσωπα της γενιάς του Τσίπρα που μπήκαν στην κυβέρνηση

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης- ΔΕΙΤΕ όλα όσα συνέβησαν