​Άτομα που είναι κοντά στην ηλικία του (30αρηδες και 40αρηδες) και με τα οποία ανήκει στην ίδια γενιά, ήταν μερικά από αυτά που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

179618.jpg
Μάλιστα μετά την σημερινή ορκωμοσία, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου,όπου όλοι μαζί συζήτησαν για τα καθήκοντα της κυβέρνησης και για τα χαρτοφυλάκια του καθενός.

179614.jpg
179617.jpg
179616.jpg

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος-Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές πάνω στη Θεωρία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Θεωρείται από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

179605.jpg

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου -Υπουργός Εργασίας

Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά και ήταν το πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η νέα Υπουργός Εργασίας σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου και η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

179418.jpg

Ο Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Γεννήθηκε το 1973 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο Hellenic Management Association.Ηταν το πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους και θεωρείται από τα πιο καταρτισμένα στελέχη της ελληνικής «ομάδας κρούσης». Εχει μακρά θητεία στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί τον χαρακτηρίζουν «δεξί χέρι» του Τσίπρα στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, ενώ και στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του Γιάννη Δραγασάκη.

179433.jpg

Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού

Γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης.

179388.jpg
179603.jpg